Det fanns gott om bär i skogen och det tog mig knappt en timme att fylla min lilla plastburk. En sväng förbi ica och köpa på sig syltsocker.
Väl hemma var det bara att starta syltkoket.
(Det står på paketet samt nätet hur man kokar sylt)
Men som vanligt är jag helt oförmögen att följa recept så jag höftade lite och det kändes lite kritiskt ett tag så jag var tvungen att ringa mamma, men sen löste det sig med. Jag höftade vidare.
Efter att ha hällt upp blåbärssylt i burkarna insåg jag att jag har rabarber i frysen som jag måste göra något med så jag plockade fram rabarer, morötter, citron och ingefära och kokade ihop också det till sylt.
Det hela slutade med en massa burkar med sylt!
Recept
Morots- och rabarbersylt
500g morötter, skalade och fint rivna
750g rabarber i bitar
5-6cm ingefära
saften från ½ citron
4-5 dl syltsocker
Koka ihop allt
Skumma av
Mixa
Häll i varma burkar
OBS vikten är bara en hänvisning till vilken andel i förhållande varandra ingredienserna har haft till resten. Detta recept höftade jag rakt av.
Blårbär
Syltsocker
Koka ihop
Skumma av ordentligen
Häll i varma burkar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar