fredag 30 juli 2010

Aioli


Eftersom jag fick över 2 äggulor igår tänkte jag att det var dags för mig att lära mig göra en dressing.
Denna gång blev det typ en aioli.

Recept
2 äggulor
½ tsk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 burk kvarg 1% (250g)
salt & peppar

Vispa äggulorn och droppa försiktigt i olja, tillsätt kvargen lite i taget, pressa i vitlöksklyfta (jag äger ingen press så jag finhackar), klicka i dijonsenap och tillsätt salt & peppar efter smak.

Jag har någon ekologisk historia till dijonsenap, smakar ap-mycket så nästa gång kommer jag endast ta i ½ tsk.

Recept nr 2 (bättre ceasardressing, ej testat)
2 äggulor
½ tsk olja
1 burk kvarg
riven parmesan
sardeller
salt & peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar