fredag 30 juli 2010
Aioli
Eftersom jag fick över 2 äggulor igår tänkte jag att det var dags för mig att lära mig göra en dressing.
Denna gång blev det typ en aioli.
Recept
2 äggulor
½ tsk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 burk kvarg 1% (250g)
salt & peppar
Vispa äggulorn och droppa försiktigt i olja, tillsätt kvargen lite i taget, pressa i vitlöksklyfta (jag äger ingen press så jag finhackar), klicka i dijonsenap och tillsätt salt & peppar efter smak.
Jag har någon ekologisk historia till dijonsenap, smakar ap-mycket så nästa gång kommer jag endast ta i ½ tsk.
Recept nr 2 (bättre ceasardressing, ej testat)
2 äggulor
½ tsk olja
1 burk kvarg
riven parmesan
sardeller
salt & peppar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar