Här är 800g fläskfilé redo för att putsas och torkas av. Jag har börjat torka av allt kött vitt som rött och tycker mig känna skillnad på smak och konsistens. Jag har lärt mig att man ska lämna lite av fettet kvar (detta steks ändå bort) men för att köttet ska bli mer saftigt. Men man gör som man vill.
Marinad innehåller: pepparmix från Öland, soya, rapsolja, vitlök, enbär, salt och lite honung. En halv tsk honung vart det. Det gör så mycket för stekytan att ha socker eller dylikt så det fick bli lite honung.
Sen kommer vi till vad marianden ska innehålla. Att göra marinad är ingen konst att göra en execptionellt god marinad som bryter ner muskelfibrerna och smaksätter hela köttet är en konst. Träning ger färdighet så jag tränar.
För den lata eller den som inte letar desperat efter smaksensationer rekomenderar jag att göra en marinad på olja, soya och Knorrs stek och grillkrydda.
Blanda fläskfilébitarna väl med marinad och lägg i fryspåse.
Jag väljer alltid dubbla fryspåsar, kanske min skräck över att ha marinad i hela kylen, vem vet? Hursom lägger jag de i skål i kylen och låter detta stå 24 timmar. Jag går och klämmer på påsen och vänder titt som tätt under denna tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar