Norrut på Öland förbi Kamelfarmen och lite till finns det en strutsfarm.
Bilden ovan är det första man möter vid parkeringen. Sen slussas man vidare till en ladugård och påvägen passerar man den fina uteserveringen med de vackra växterna och lavendellukt åhh denna lavendellukt.
Farmen har även en restaurang som är belägen i en väldans mysig ladugård där de såklart serverar struts. Det vart såklart ett givet val av kött, jag valde strutsstek som jag avnjöt med ett kallt glas vatten. Strutsen var väl tillagad och smakade riktigt gott. Köttet är väldigt fettsnålt och mört. Har en neutral smak så pass att jag skulle ha svårt att gissa köttet om det var en tävling. Strutssteken serverad med en sedvanlig potatissallad och lite grönsaker. Värt att nämna är att den smakade som de hade gjort den själva.
Och när vi ändå är innte på ämnet potatissallad så vill jag passa på att ge lite tips på innehåll eftersom annars känns den tråkig och alldaglig. Om inte tid finnes att koka potatis och låta den svalna osv går det givetvis att använda ingredienserna till en redan färdig köpt i butik. Banda en eller flera i en vanlig bas potatissallad. Om den görs på sommaren skulle jag verkligen rekommendera att göra den på färskpotatis delad i endast halvor eller på fyra.
Grönt äpple
Rosépeppar
Ärtor
Vitlök
Purjolök
Tabasco
Sockerärtor
Kapris
Timjan
etc.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar