söndag 5 september 2010

Till kaffet


Idag kom min allra bästa fika kompis Micke. Micke är fikaproffs och vi hade som hobby när vi bodde här i Linköping samtidigt att testa och utvärdera nya fikaställen.

Idag vart det inte att testa något nytt café utan det var hemmabjudning. Kaffet är alltid Zoegas och är det slut finns det Gevalias pulverhistoria. Men till kaffet vart det något nytt även för mig.

Jag funderade på att slänga ihop en kladdkaka - säkert kort liksom - men icke, jag kollade vad jag hade hemma och det var en frozen kvarg med tillbehör och det slog faktiskt kladdkaka alla gånger i veckan!

Recept
Frozen kvarg - jordgubb
2 större portioner alt 3 mindre

250 g kvarg (jag använde mig av arlas kesella)
1 stor näve frysta jordgubbar
1 skvätt funlight strawberry

1 persika
1 tsk rårörsocker
1 krm kanel
riven kokos

smör till stekning

Plocka fram jordgubbarna och halvtina de endast.
Blanda kvarg och funlight efter smak och tycke.
Skiva de halvtinade jordgubbarna och blanda med kvargsmeten.
Ställ i frysen

Hacka persikan och blanda med 1 tsk rårörsocker och stek i lite smör och krydda med kanel. Sätt på en panna brevid och rosta i en torr panna kokosen.

Ta fram kvargröran och portionerna ut i glas höll över den varma persikohacket och toppa med rostad kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar