söndag 16 januari 2011

Fläskfilé med getost

Jag hade plockat ut en fläskytterfilé som behövdes ätas upp. Sneglade lite till höger i kylen och där står en minirulle med getost och satte ihop ett och annat kan man säga. Egentligen tycker jag att Rosmarin smakar barr eller alltså fingrarna luktar julgran när man håller på med det här och det har en konstig smak så jag tvingar mig själv till att hitta dess rätta element.

Jag valde att mortla rosmarin med lite olivolja och diverse andra kryddor och sen klappa in denna röra på lite med flit utskurna tjocka bitar av fläskfilé.


Medan jag skalade sötpotatisen fick rosmarinen och de andra kryddorna hitta köttet. Jag stekte köttet på hög värme och la på ett fat.

Skar upp getosten och klickade på lite honung (hade inte flytande) samt kryddade en extra gång.

Egentligen ska den bara vara i ugnen i några min så att getosten blir uppvärmd, tyvärr missberäkade jag köttets råa insida så min getost var jag tvungen att offra för att köttet skulle bli mer klart helt enkelt. Jag råder er att köra klart köttet och värma på lite snabbt bara getosten tillsammans med köttet.

Kokade upp potatisen och pressade den sen tillsatte jag den smälta getosten (ja så nu kom den lite till användning).

Resultatet på tallrik


Till detta kommer jag att avnjuta med en liten röra


Typ tapende
½ pkt soltorkade tomater
½ block fetaost
½ dl oliver
½ citronjuice
Peppar
Lite rosmarin


Mixa allt i mixer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar