Grundaren av intensivhäng med främling gjorde sin entré här på Kettilsgatan i veckan.
Jag hade redan berättat om att det skulle bli lammfärsbiffar och sen under msn-konversationen framkom det att han gillar krispig potatis och inte så gräddiga såser.
Jag glömde visst ta kort på rödvinssåsen med den är gjord på skyn av lammfärsbiffarna, typ en halv flaska vin, kryddor efter behag och bara reda av med maizena.
Lammfärsbiffar
500g lammfärs
½pkt soltorkade tomater
½pkt fetaost (ett halvt block)
någon kvist rosmarin
lite torkade örter
1 vitlök
½ gul lök
1 ägg
ströbröd
Hacka tomater och fetaost och rosmarin, tillsätt lite rosmarin samt lite olivolja för att få till en bra smet, låt stå (jag gjorde den dagen innan, men typ 1 timme i kyl borde räcka). Blanda färs med röran, hacka eller pressa vitlöken i en panna tillsammans med fin fint hackad lök i lite smör (det ska bara bli glansigt) blanda med färsen. Kläck ett ägg och känn på "degen" tillsätt ströbröd till önskad formbar konsistent. Forma biffar och stek.
Mynt och gurkröra
1burk lättkesella
½ gurka (kärnorna urgröpta)
Färsk mynta (hacka)
1 näve rostade pumpakärnor
salt + peppar
Dela gurkan gröp hur kärnorna och hacka efter eget val av form. Hacka myntan blanda med kesellan, rosta pumpakärnorna i en torr panna, låt svalna, vänd ner i röran och salta och peppra.
Hasselbackspotatis fast på sötpotatis
Sötpoatis efter behov
Lite ströbröd
En vass kniv + tålamod
Lite smör att pensla på efter halva tiden tillsammans med ströbrödet
Salt + Peppar.
Till det här drack vi ett riktigt på riktigt gott vin. Återkommer angående vinet.
söndag 16 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar