fredag 15 juli 2011

Viktig fråga

Jag vart bortbjuden eller bjöd in mig själv, lite oklart, men jag hamnade på Sollerön i midsommras, men innan dess så kontaktade jag hon som hade koll. Jag frågade efter lite info och avslutade det hela med "kanske viktigaste frågan av alla, finns det en ugn?". Silva som hon heter som inte riktigt kände mig då tyckte väl att frågan var konstig och jag fick någon länk som beskrev hur stugorna ser ut och vad det finns utrustning för. Det fanns ugn (som tur var) för jag hade föreberett rabarberpaj och den måste ju bakas klart någonstans.

Dagen efter såg jag en början till inköpslistan och stressade personer som skulle familjelanga vatten till de som skulle cykla och Silva frågade i förbifarten om vi som inte hade familjelangning kunde handla.

Det kunde vi och det gjorde vi. Vi fixade till en sillunch och rabarberpaj till efterrätt och middagen till kvällen och i denna stund förstod nog Silva att jag var allvarlig i min fråga om ugn. Jag älskar att stå i köket och till kvällen hade vi lean i köket och till förrätt vart det gubbröra på kavring, toppad med lite roccula och en sillbit. Varmrätten bestod av kokt färkpotatis och en köttbit som Tysken fixade alldeles ypperligt. Lite smått och gott som grillad majs, tomatsallad och köpesås. Efterrätten bestod av jordgubbar och glass. Men tillbaka till ugnen.

Jag har flyttat och lagar numera mat i Polen på gasspis och tydligen ugn med. Spisen fixar jag, det går dödssnabbt att koka vatten och ingen är gladare än jag, men ugnen, gasugn. Den viktigaste frågan är numera "hur fungerar ugnen?" Vidare följer en hel del följfrågor: Och vad betyder dessa värmeangivelser? Hur varmt är en 3:a? Hur tänder man den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar