I fredags kom min vän Magnus över på lite mat. Maten var inte klar när han kom så vi startade med lite räkor och vin till förrätt.
Mitt i räkorna när maten håller på att fixa sig i ugnen så händer allt sådant som inte ska hända. Jag bränner mina sötpotatischips och lyckas få choklad att brinna i micron när jag ska smälta eländet.
Så jag fick improvisera lite, hitta på och jag hittade lite champisar och palsternacka i kylen som jag stekte på och slängde på lite kryddor.
Laxen som jag inte gjort tidigare tog sin lilla tid den med, men den vart alldeles galet gott.
Recept
Färsk laxfilé
Körsbärstomater
Lime
Scharlottenlök
Creme fraice
Vitt vin
Timjan
Gul paprika
Efter att vi avnjutit maten slog jag på kaffe och tog fram efterrättsbollarna som jag förberett tidigare förutom chokladdoppningen.
Recept
Blandade naturella nötter (cashew- och hasselnötter tog jag, men det går bra med vilket som). En näve dadlar, (jag valde icas ekologiska torkade dadlar, tycker inte de är sådär hutlöst söta och passar perfekt för ändamålet)
Mixa allt i matbredare/mixer och forma till bollar, ställ i kylen för att de ska sätta sig lite och rulla de sedan i mörk choklad avsluta med att toppa över lite kokosflarn över bollarna.
Nästa gång kommer jag nog att krossa lite rosépeppar alternativt chili för att få lite sting i det hela.
Vi öppnade en flaska till och satte oss på balkongen och vad jag skrattade hela kvällen. Mycket trevligt sällskap och mat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar