onsdag 15 september 2010

Morötter och Palsternacka gifter sig fin fint


Jag orkade inte handla idag och slut på den super goda soppan så har man inget val, man får agera kreativt precis när cateringfirman som levererar lunch till jobbet inte kan ha gott någon kurs i matlagning eller ens ätit god mat som kan har en önskan eller vilja att återskapa. Alla är vi olika och gillar olika saker, jag gillar inte när maten smakar trist.

Ikväll på Kettilsgatan lagades det morot&palsternacksmos och kyckling som fått puttra i sviskonfond.

Recept
Morötter&Palsternacks giftemål med kyckling puttrad i sviskonfond.

Lika delar morötter och palsternacka. Täck med vatten salta och/eller släng in buljongtärning, jag tog lite örtsalt + vanligt. Medan detta kokar putsar kycklingfiléerna (skölj och torka av med hushållspapper om de varit frysta). Släng på hela filéerna i stekpannan och krydda med vad som önskar, jag tog himayla salt, vitpeppar och chicken&stake krydda. Steka så att det fick en fin yta på båda sidorna.

När den fått fin färg så släng på ~1dl kranvatten och ~1dl vatten från morot och palternackskoket, tillsätt lite kycklingfond och en näve sviskon. Låt puttra till kycklingen är genomstekt.

När morötterna och pallisarna är mjuka så häll av vattnet i en skål eller kanna. Ta fram vispen och ~1 msk smör och börja vispa och tillsätt det avhällda vattnet till önskad konsistent, krydda med salt&peppar efter smak. Fiska upp kycklingen från stekpannan och plocka ur sviskonen om så önskas och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar