söndag 19 september 2010

Älskade kvarg

Det är ingen hemlighet att jag är en kvargknarkare av värsta sorten. I affären hittade jag fin fina apelsiner utan kärnor vilket passade ypperligt till min frukost, kvarg med mixad apelsin. Det var riktigt gott alldeles galet gott som alltid.


Recepet
Kvarg med apelsinmix

Appelsin
Kokos
Mandelspån
Linfrön

Ta apelsinen och skala den med kniv precis innan för det där vita och filéa ut skivor. Det är kladdigt och rinnigt, men det är det värt. Släng i skivorna (de behöver verkligen inte vara fina och jämna) i mixerskålen och ta lite av det du har hemma, jag hade mandelspån och kokos, tog ungefär en matsked av vardera och nypa linfrön.

Mixa allt till en slät smet och servera med kvarg. (Om man vill ha den tjockare så är det bara att slänga i lite havregryn som binder vätska.)

För den som inte äter/gillar kvarg så går alla recept att göra med yogurt istället för kvarg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar