Det är söndag och dags för att laga matlådor. Jag orkade inte åka och handla utan bestämde mig för att jag fick ta av det som fanns hemma och hemma fanns det:
Stuvad vitkål med sockerärtor tillsammans med bräckt kassler och oliver fyllda med ansjovis.
Vitkål, tänk ett litet huvud, hacka i kvadratform (eller någon annan form, kan man hacka stjärnor tycker jag absolut man ska göra det), släng i en burk kokosmjölk och krydda med vad som behagas, jag kryddade med örtsalt och nymalen svartpeppar. Koka till vitkålen uppnått önskad konsistens, jag gillar att ha den lite krispig så ca 10 min för mig och då slängde jag i sockerärtorna som jag också gillar krispiga, kryddade med kryddpeppar och ännu mera salt&peppar, innana jag tog av kastrullen från pannan hade jag i någon msk maziena för att tjocka lite såsen lite. Stek kassler i lite smör hastigt i varm panna, toppa med oliver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar