tisdag 19 oktober 2010

Frukt och nötbröd i muffinsform


Ikväll fick jag för mig att baka, konstigt det eftersom jag har dragit in på matintaget och ska hålla lite koll. Nackdelen när man älskar mat är att man knappast hinner förbränna i samma takt som man äter!

Som vanligt frilansade jag men skillnaden på den här gången var att jag faktiskt skrev ner receptet och mer exakt än såhär blir det nog inte.

Bröd i muffinsformar

1 ½ dl havregryn
1 dl bovetemjöl
½ dl skrädmjöl
 1msk linfrö
2 msk pumpafrön
 5msk hasselnötter
2 nypor himayla salt
9 torkade plommon
8 aprikoser
4 ägg
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
kanel + kardemumma

Sätt på ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser förutom bakpulver och hacka ner torkade frukten, blanda i äggen och rör om, tillsätt vatten. Tillsätt bakpulver och låt svälla en liten stund, häll upp i valfri form och kolla med en sticka om det är torrt.

Jag smorde formen med lite smör, men väljer man olja så får man denna laktosfri. Glutenfri är den redan.

Nu ligger de i frysen i väntan på bättre dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar