måndag 1 november 2010

Moussaka gjord på bland annat bönsalsa.


Ibland när jag har inte något bättre för mig som det så fint heter så brukar jag kolla in olika restaurangers menyer. Det är som att läsa recept där man fantiserar fram smaken och känner åhh det här skulle jag beställa. I min ensamhet blir det inte ofta restaurangbesök, eller rättare sagt inte lika ofta som jag skulle vilja, fördelen är dock att jag tvingas till att skapa mer här hemma och det är faktiskt en ganska stor fördel.

För några år sedan besökta jag Kniv & Gaffel, en restaurang på Drottninggatan här i Linköping. Kännetecknas som gott och prisvärt. När jag var där beställde jag in moussakan och det var sådär alldeles galet varm att jag tvungen att vänta en himla lång tid innan den kallnat men vad jag minns var den god.

Moussaka

Skiva auborginer och salta rikligt, ställa någon tyngd över och låt vätska ut.

Nötfärs, 1 chili, vitlök efter smak, stek ihop detta. När färsen är nästan sådär klar tillsätt en tetra go green barbeque salsa över färsen i stekpannan.

Varva auborginer och färsröran och avsluta med någon god ost, själv rev jag 1878, den med 17% fetthalt. En av mina favoritostar faktiskt för är det något jag gillar så är det ost i alla dess formen!

Ha i moussakan i ugnen tills auborginerna blir mjuka, tog någon timme för mig så jag hade folie över formen för att inte bränna ytan.

Stinget från chili och bönorna var verkligen ett vinnande koncept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar