fredag 5 november 2010

Torsk


Jag gillar torsk. Däremot känner jag mig av någon anledning helt handfallen när det kommer till att blanda till lite kärlek som inte innefattar dill/äggsås eller panering. Men kära Per Moberg har koll, i hans senaste program så kokade han färsk torsk med lite allt möjligt. Själv hade jag lite av allt möjligt hemma och fryst torsk som jag tinat.

Jag kokade upp vatten, buljong, en morot, en halv citron, lite skaldjursfond, vitlök en bit ingefära och säkert något mer som jag glömt nu. Kokade upp vattnet la ner torsken i vattnet tills den vart klar. Fiskade upp den med en hålslev och la den på quinobädd som tillagats med bladspenat och smulade över lite getost. En tomat fick följa med i matlådan.

Jag och torsken har hittat varandra och det känns skönt eftersom jag verkligen gillar torsk! Har ni några goda recept tar jag tacksamt emot de! Allra helst utan grädde, grädde är en sjukt bra universalkrydda, har man grädde är det svårt att misslyckas, men min mage och mjölkprodukter har sedan ett tag tillbaka inte kommit överens och jag mår helt enkelt bättre utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar