söndag 8 december 2013

Fläskfilé i dijon och cheddarchiliostsås

Fläskfilé är ett bra kött, häller man på sås är det svårt att misslyckas. Köttet passar så bra in i de flesta kombinationerna och det är inte lika tät textur som kycklingfilé som också har den egenskapen att den är en som en kameleont i alla såser och kombinationer. Fläskfilén är mörare och lätthanterlig. Det handlar inte om några grader för perfekt servering utan kort och gott den ska vara genomstekt och torrheten bekämpas lättast med att så fort den får färg att dränka den i sås.


Quinoaris med fläskfilé dränkt i god sås.


Koka matris med quinoa och en buljongtärning.Putsa fläskfilen frå från hinner och onödigt fett. Stek scharlottenlök blek och tillsätt bitar av de uppskurna filén. När fläsket har fått färg och du saltat och pepprat tillsätter du visp- och/eller matlagningsgrädde. Jag hade två slattar av varje så det blev en mix. Det är ju så att med vispgrädde så blir det gott, det är ett säkert kort att jobba med. Tillsätt sedan några klickar dijonsenap, fond och medan allt håller på att hitta sin plats i panna på något lägre värme så river du den där slatten du har kvar av cheddarchiliosten som du impulsköpte för att den såg så god ut. Har du inte råkat impulsköpa en sådan går det bra att tillsätta chili och någon annan ost av god smak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar