lördag 1 mars 2014

En vän från en spinninglokal

Jag gillar ju att cykla och under vinterhalvåret är det naturligt del av livet att stänga in sig i ett mörklagt rum, i lokal vars ena vägg består av spegel och cyklar som står helt stilla oavsett hur mycket du rör dig på den.

Det fanns fler som jag.

I Linköping på Campushallen fanns en tjej som hade "sin" cykel precis bredvid "min". Det gick så långt att vi var rörande överens om att den som kom in först paxade den andres cykel.

Det var så vi blev kompisar. Vi peppade varandra genom passet. Vi hade bestämt oss vilken cykel vi gillade och de råkade stå bredvid varandra, så vi började prata, jag och Angelica.

Vi gillade mat och Angelica fick mitt nyfunna recept på morotssoppa en kall vinterdag inne i svettig spinninglokal i Linköping i ett meddelande via facebook.



Meddelande från Elin 24.01.2012 till Angelica
Morotsoppan då! Skala och hacka typ 1kg morötterna, koka morötter som nöden kräver i grönsaksbuljong och snåla inte med tärningarna! När morötterna har blivit barnmatsmjuka så ställer man av de från plattan, tar fram mixern eller stavmixern och går loss totalt så att allting blir en fin och obitfrimassa.
Hacka en chili, styrkan sitter i köttet som håller fröna och Sverigechili är ganska mild, så snåla inte där heller (det värsta som händer är att det svider lite på överläppen).
Riv ingefära, en tumme ungefär (hur mycket det nu är) och pressa ur saften från fiberbollen i kastrullen och kasta bollen.
Sist men inte minst!
Dra in en burk kokosmjölk och blanda väl. Om det hunnit kallna, värm på det igen!
Kortfattat: koka morötter i vatten - mixa - hackad chili - riven ingefära - kokosmjölk = win


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar